on page .

Double House "Collision House"

Collision House is a duplex project where I focused on the collision of boxes to create interior views.  I started with two large, deformed boxes that crashed into each other at the corner.  Then I experimented with the idea of the boxes not only intersecting, but punching completely through the boxes.  Smaller boxes intersect the larger two, some pushing in farther than others, and some even completely engulfed by the larger ones.  All of the forms intersecting with the two main boxes also set up false views, such as the long box that appears to go all the way through, bu

San Francisco House of Music

Idea was to create a relationship between the organic and inorganic forms and then distorting that relationship by introducing unique elements labelled as anomalies in my project. That idea is generated by studying the elements of city of San Francisco and the surrounding of the site. The interplay of organic and inorganic is shown in the buildings near the given site and the disturbance of an arrangement is shown in the city’s road structure.

Cadenza "Virtuoso Solo Passage"

The Cadenza Concert Hall is located around a naturally sunken site, where the scene of Strawberry Hill at the background can be viewed as an icon. The faceted exterior form makes the project a separation from its smooth natural landscape, and distinguishes the main building from two rectangular museums nearby. The organization of the overall spaces is a combination of different phenomena, which suggests that all parts of the project have their own identity and means of access, but each shares a relationship with each other by the continuous circulation inside.

HOLMES COUNTY ART AND WELLNESS CENTER

       This project takes root from American farm vernacular. Such objects as the barn and silo resonate immensely with ideas of picturesque Americana embedded in the Jeffersonian grid. With this intention in mind, the structure is then embodied by the summation of these farm elements. This operation created unique sectional qualities defined by the objects. The normalization of the Boolean operations then occurred by applying them to the design of the proposed building. This design addresses the site by the placement of two bars connected by an event.

San Francisco House of Music- Gui Competition

Golden Gate park has a marked history as an informal music venue since the late 1960’s. Spontaneous, impromptu performances occurred in the varied meadows littered throughout the park, including the proposed building site adjacent to Strawberry Hill and Stowe Lake. Working with the idea of delamination, the project attempts to construct a space for this to happen. These surfaces can then express themselves as large, monolithic volumes with begin to “resonate” throughout the building, pushing walls against each other, or dragging columns up from the ground.

JO North Redesign

Arts Center for Holmes County

The project is a proposed Arts Center for Holmes County, home of the largest Amish population in the world. The anticipated experience for the site is a romanticized slice of vernacular, with fine farm aesthetics and a serene natural environment. The reality of the site, however, is a series of sight blocking eyesores that are a major letdown for any tourist traveling to the area. This building resolves this issue by creating an imaginary ground plane, elevated up to the height of the highest point of the surrounding buildings.

Holmes County Community Center: The Fuzz

THE BASIS FOR THIS PROJECT STEMS FROM THE TRANSFORMATION AND DISTORTION OF A SIMPLE GRID.  FOCUSING ON WHAT HAPPENS WITHIN THE NEGATIVE SPACE THAT BEGINS TO DIVIDE AND ORGANIZE BASIC FORM.  PUSHING, PULLING, STRETCHING AND MANIPULATING OF THIS GRID, GAVE RISE TO THE PARTI.  A BASIC SYSTEM OF LONG ORTHOGONAL BARS SEPARATE PROGRAM AND BIND TOGETHER SPACE--WHILE SHORT BURSTS OF CIRCULATION DEFINE MOVEMENTS ACROSS THE MAIN AXIAL SYSTEM.  IN ORDER TO EXPERIENCE A NEW SPACE OR DIFERENCE IN PROGRAM, ONE MUST TRAVEL AGAINST THE GRAIN OF THE MAIN ORGANIZATIONAL SYSTEM.  FURTHERMORE

Retreat House

                The retreat house project was located on a waterfront site in a secluded, wooded area. My project began with reeds from the water moving up the site, in effect lifting up the rooms of the house from the ground. The reeds acted as the support for the house, helped to separate spaces within the interior, and created space beneath the house for people to experience. The pavilioned rooms were kept as boxes to create a datum within the reeds, and were also separated by section to create more privacy and allow for more views out to the water.

Project For Jesse Owens North

This project began by stacking the program spaces, taking the negative of that form, quartering and rearranging to arrive at a final form. My unrolled diagram informs the way that I manipulated the quartered pieces and site to arrive at a final form. I was interested in blurring the relationship between ground and building. Drawing inspiration from Casa da Musica, I wanted to lift the ground up to become a part of my building. I articulated this in a more aggressive way, the forms forcefully pushing up out of the ground, like tectonic plates coming together to create a mountain.

Pages

Subscribe to Knowlton School RSS