Student(s): Michael Stidham
Instructor(s): Kristy Balliet
Course: ARCH 3410: Architectural Design III
Term: Autumn 2015

The design aspiration of The New Wexner Gallery is to create a clearly defined object within the site and to develop entries, views, and exterior spaces through folds in the building’s perimeter. Within the project, visitors circulate through a main ramp which ascends through an atrium. The atrium allows natural light into the interior of the project and it provides visitors with vertical views between the first and second floor. The gallery spaces, where works from Wexner’s collection will be displayed, are defined by sectional differences both in the floor and ceiling. As visitors move through the project, they will have the opportunity to experience the interior and exterior simultaneously when they occupy the folds in the building’s perimeter.